LearnIT-ohjelma antoi itseluottamusta – “Moni asia olisi jäänyt opettelematta ilman tätä”

LearnIT-ohjelma antoi itseluottamusta – “Moni asia olisi jäänyt opettelematta ilman tätä”

LearnIT-ohjelma antoi itseluottamusta

LearnIT-ohjelmassa koulutettavat ovat ensin lähiopetusjaksolla koulutuksen järjestäjän BearIT:n opissa ja loppuajan työssäoppimisjaksolla rekrytoivassa yrityksessä. Koulutettavat toteuttavat yrityksille räätälöidyn harjoitusprojektin, ja tavoitteena on työllistyä työssäoppimisjakson yritykseen. Heti koulutuksen alusta alkaen osallistujat ovat tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

BearIT Oy:n ja Pirkanmaan TE-toimiston järjestämässä LearnIT-ohjelmassa mukana olleet Timo Selin, Samu Hynynen ja Otto Koivisto tekivät työssäoppimisjaksonsa Visma Consulting Oy:llä, jonne he kaikki myös työllistyivät koulutuksen jälkeen.

Kaikki kolme kertovat oppineensa LearnIT-ohjelmasta paljon. Ohjelman aikana kolmikko on päässyt päivittämään taitonsa ja teknologiaosaamisensa nykyajan vaatimusten mukaisiksi, ja taitojen karttuessa myös itseluottamus on kohentunut.

– Ennen ohjelmaa uusimmat teknologiat olivat itselleni vieraita, ja tämä oli este työllistymiselle, Otto toteaa.

– Aluksi harjoitusprojekti kuulosti aika hurjalta ja ajattelin, saammekohan tätä valmiiksi sovitussa ajassa. Mutta me tehtiin sitä eteenpäin ja niin vain huomattiin, että valmistahan tässä tulee. LearnIT-ohjelman aikana olen alkanut luottaa enemmän omiin taitoihini, Samu kertoo.

 

”LearnIT-ohjelman aikana olen alkanut luottaa enemmän omiin taitoihini.”

LearnIT-ohjelman vahvuuksiksi kolmikko nostaa etenkin ajantasaiset harjoitusprojektit sekä mahdollisuuden itsenäiseen tekemiseen.

– LearnIT-ohjelmassa pääsi hyvin jyvälle siitä, mitä tällä alalla tällä hetkellä tapahtuu, Timo sanoo.

– Ja kun on puitteet ja aikaa syventyä opiskeluun, oppimista alkaa tapahtua. Se johtaa hyviin tuloksiin, Samu lisää.

 

”Kun on puitteet ja aikaa syventyä opiskeluun, oppimista alkaa tapahtua.”

Myös työssäoppimisjaksoon ja työpaikkaansa kaikki kolme ovat olleet tyytyväisiä ja kertovat saaneensa yrityksessä hyvän vastaanoton. Timo, Samu ja Otto kannustavatkin hakemaan mukaan ohjelmaan, jos tuntuu, että oma ohjelmistoalan osaaminen kaipaa päivitystä tai syvennystä.

– Moni ohjelmassa oppimani asia olisi kyllä jäänyt opettelematta ilman BearIT:n apua, esimerkiksi React-teknologia olisi ollut aika iso kokonaisuus opetella yksin. Ylipäätään työllistymiskuviot olisivat olleet hyvin erilaiset ilman tätä ohjelmaa, Samu summaa.

LearnIT herätti sisäisen opiskelijan

 

AtoZ sai LearnIT-ohjelmasta muuntokoulutettuja osaajia: “Koulutettavat ovat alusta asti kuin omia työntekijöitä”

 

LearnIT-ohjelmasta suuntaa osaamisen kehittämiseen – “Yllätyin ohjelman räätälöitävyydestä”

 

LearnIT-ohjelmassa mukana ollut Visma Consulting Oy: “Saimme valmiimpia tekijöitä kuin mitä odotimme”