AtoZ sai LearnIT-ohjelmasta muuntokoulutettuja osaajia: “Koulutettavat ovat alusta asti kuin omia työntekijöitä”

AtoZ sai LearnIT-ohjelmasta muuntokoulutettuja osaajia: “Koulutettavat ovat alusta asti kuin omia työntekijöitä”

LearnIT-ohjelmassa rekrytoivat yritykset ovat tiiviisti mukana koulutuksen alusta alkaen ja pääsevät itse vahvasti vaikuttamaan koulutettavien valintaan.

LearnIT-ohjelmassa mukana olleen AtoZin toimitusjohtaja Juha Autio kertoo yrityksen lähteneen ohjelmaan mukaan, sillä uudelle yritykselle tarvittiin uusia työntekijöitä – ja sellaisia AtoZille löytyikin. Autio on tyytyväinen ohjelman konseptiin.

– Yritykselle LearnIT-ohjelma on melko riskitön tapa rekrytoida uusia työntekijöitä. Kuitenkin rekrytoivien yritysten on lähdettävä mukaan sillä asenteella, että koulutettavat ovat alusta asti kuin omia työntekijöitä ja mukana yrityksen arjessa samaan tapaan kuin muut työntekijät. Ilmaisen työvoiman perässä ohjelmaan ei kannata lähteä, Autio toteaa.

LearnIT-ohjelman toimivuus perustuukin hänen mielestään yritysten vahvaan läsnäoloon ja ohjelman räätälöitävyyteen. Tiivis yhteistyö yrityksen ja koulutuksen järjestäjän BearIT:n välillä saa aikaan hyviä tuloksia.

 

Keskeistä on yrityksen sitoutuminen ohjelmaan.

– Heti alussa meiltä kysyttiin, minkälaista osaamista tarvitsemme yritykseemme. Koimme siinä mielessä saavamme henkilökohtaista palvelua. Pääsimme mukaan valitsemaan koulutettavia, ja säännöllinen yhteydenpito myös ohjelman aikana on varmistanut sen, että asiat etenevät suunnitellusti. Keskeistä on yrityksen sitoutuminen ohjelmaan, Autio kertoo.

Autio toteaa harjoitusprojektin olleen ohjelman onnistumisen kannalta olennainen tekijä. Hänen mielestään lähiopetusjakso antoi hyvän pohjan käytännön tekemiselle, mutta ratkaisevaa on koulutettavan asenne.

– LearnIT-ohjelmasta koulutettava oppii itse teknologiat, mutta oma motivaatio, into ja halukkuus oppia ovat onnistumisen edellytykset. Jos asenne oppimiseen on kohdillaan, tällainen koulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä kiinni uuteen työhön.

Tulevalta ohjelmalta Autio ja AtoZ odottavat jälleen hyviä tuloksia. LearnIT-ohjelma soveltuu AtoZin hallituksen puheenjohtajan Jyrki Oksasen mukaan etenkin sellaiselle henkilölle, jonka teknologiaosaaminen on vanhentunut tai jäänyt kapeaksi aiemmissa tehtävissä mutta halu oppia uutta ja vahvistaa osaamista on edelleen olemassa.

 

LearnIT-ohjelma on hyvä osoitus siitä, kuinka ohjelmistoalalla työskennelleitä pystytään muuntokouluttamaan uusimpien teknologioiden osaajiksi.

– LearnIT-ohjelma on hyvä osoitus siitä, kuinka ohjelmistoalalla työskennelleitä pystytään muuntokouluttamaan uusimpien teknologioiden osaajiksi, Oksanen toteaa.

LearnIT-ohjelma antoi itseluottamusta – “Moni asia olisi jäänyt opettelematta ilman tätä”

 

LearnIT herätti sisäisen opiskelijan

 

LearnIT-ohjelmasta suuntaa osaamisen kehittämiseen – “Yllätyin ohjelman räätälöitävyydestä”

 

LearnIT-ohjelmassa mukana ollut Visma Consulting Oy: “Saimme valmiimpia tekijöitä kuin mitä odotimme”